dzień doberek wszystkim :-)
Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu - utrata mocy
Zwiń
X
-
Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu - utrata mocy
Witam wszystkich użytkowników. Przewertowałam forum w poszukiwaniu pomocy dla mojej Octavii I 1,9 TDI oraz odwiedziłam kilku mechaników w okolicy. Problemem jest spadek mocy pojazdu w czasie jazdy. Objawy pojawiają się co kilka dni lub codziennie. Po prostu samochód słabo reaguje na wciskany pedał gazu, jednym słowem muł
Pierwotnie na podłączanym urządzeniu do diagnostyki ukazywał się błąd nr 17965 p1557.
Została wymieniona turbosprężarka na regenerowaną oraz zawór N75 oraz wszystkie możliwe filtry.
Po tej wymianie niestety nie było poprawy. Były kolejne ale już inne błędy, których nie podam bo ich sobie nie zapisałam ale coś z jakimś czujnikiem. Wyrzucało również Check engine.
Mechanik wymienił: przepływomierz, filtr paliwa, zawór jakiś inny chyba N18 (tak mi się zdaje), jeszcze raz wymienił turbinę oraz wykonał sprawdzenie szczelności wężyków oraz czyszczenie czegoś od paliwa bo było brudne. Nie ma poprawy.
Czytam tutaj na forum, że wykonywane są jakieś logi statyczne i dynamiczne. Mój fachowiec tego nie robił, nie wiem dlaczego, może nie uważał za konieczne lub nie posiada takiego sprzętu/wiedzy?
Potrzebuję namiary na kogoś z woj. lubelskiego lub okolic Białej Podlaskiej kto mógłby coś w tej sytuacji zaradzić lub wykonać te logi. Cokolwiek aby doprowadzić mój samochód do stanu używalności. Będę wdzięczna za jakąkolwiek pomoc oraz rady. Dziękuję.
-
-
ostanna, tu masz wykaz forumowiczów, którzy mogą podpiąć się kabelkiem :
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ht=forumowicze :szeroki_usmiech
a tu polecane warsztaty (tylko nie wiem czy znajdziesz kogoś w Białej ,
Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
ostanna, to jeszcze włącz w ustawieniach konta/profilu Prywatne Wiadomości, bo nie wiem czy będzie mógł odpisacByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ostannap1549Zamieszczone przez ostannap1538Zamieszczone przez ostannap1672Zamieszczone przez ostannap1619
Komentarz
-
Komentarz